Herbruikbare luiers

Als je overweegt om herbruikbare luiers voor je kindje te gebruiken is het belangrijk om je goed te oriënteren. Immers het is een flinke aanschaf.
Maar hoe moet je nou kiezen voor wegwerpluiers of voor wasbare luiers. En hoe voorkom je dat je investeert in een flinke voorraad herbruikbare luiers en er uiteindelijk achter komt dat je toch beter op de pampers aanbiedingen kunt jagen.

De voordelen van herbruikbare luiers


Wasbare luiers hebben een groot financieel voordeel. Als je bedenkt dat je kindje toch wel een aantal jaren in de luiers zit, leert een korte rondgang op internet je al gauw dat met herbruikbare luiers honderden Euros’s te besparen valt. Wanneer je deze voor een volgend kind gaat gebruiken, loopt die besparing in de duizend (en) euro’s.
Verder is het gebruik van wasbare luiers heel duurzaam. De energie die gebruikt wordt voor het wassen van de herbruikbare luiers weegt niet op tegen de productie en de verwerking van de vele luiers die je zult moeten gebruiken voor je kindje.

De nadelen van herbruikbare luiers


Het extra werk dat je hebt bij wasbare luiers is een belangrijke reden voor veel ouders om toch te kiezen voor wegwerpluiers.
Je zit eenmalig toch wel vast aan een behoorlijke investering om voldoende herbruikbare luiers aan te schaffen om een paar dagen mee uit de voeten te kunnen.
Het omdoen van de luiers wil ook nog wel eens wat problemen opleveren. Hoewel er ook wasbare luiers zijn met een eenvoudige klittenbandsluiting, zijn ook veel luiers voorzien van drukknoopjes.

Kijk goed rond


Herbruikbare luiers zijn er in vele soorten en maten. En in veel prijsklasses. Er is keus genoeg. Maak tevoren een afweging of je wilt dat de luiers meegroeien en hoeveel je wilt investeren. Laat je vooral goed voorlichten door ouders met ervaring.