Pampers Actie

Pampers, waar komen die eigenlijk vandaan?

Voordat Pampers in 1961 de wegwerp luier introduceerde was je als ouder flink minder geld kwijt aan je baby, maar stond je tegelijkertijd wel avond na avond de katoenen luiers uit te wassen. We mogen dan ook dankbaar zijn dat onderzoeker Victor Mills van Pamper producent Procter & Gamble het verwisselen van de katoenen luiers van z’n kleinzoon zó vervelend vond, dat hij het P&G onderzoeksteam opdracht gaf om een wegwerp luier uit te vinden. De opdracht werd er in 1956 uitgestuurd en 5 jaar later kwamen dus de eerste Pampers op de markt.

Na verschillende versies, die in eerste instantie nog met veiligheidsspelden werden vastgezet zoals men gewend was van katoenen luiers, zijn we in de jaren 80 voor het eerst Pampers gaan gebruiken zoals we die nu kennen. De plak sluiting aan de voorkant en het elastische materiaal rond de beentjes van je baby zijn allemaal rond die tijd uitgevonden.

Pampers nu

Tegenwoordig zijn Pampers niet meer weg te danken. Pampers zijn zo’n bekend merk dat ze voor veel mensen synoniem zijn geworden voor alle luiers: Het is niet ongewoon dat men ook luiers die niet van het merk Pampers zijn aanduidt als zijnde ‘een pamper’. In sommige gevallen kan dat ervoor zorgen dat een merknaam niet langer beschermd is (zoals bij Paracetamol, bijvoorbeeld), maar zover is het bij Pampers nog niet.

Hoewel Pampers bekend staan als dé luiers, hebben ze wel een nadeel. In vergelijking met de concurrentie zijn ze steevast de duurste optie. Als ouder wil je natuurlijk alleen het beste voor je kind. Hoewel huismerken en andere concurrenten vaak goedkoper zijn, kan de kwaliteit meestal toch niet tippen aan een echte Pamper.

Pampers aanbieding

Iedereen weet dat een baby een flinke kostenpost kan zijn en dat geldt dubbel als je je voor hebt genomen om niet te besparen op kwaliteit. Gelukkig kan je die kwaliteit ook krijgen voor prijzen die te vergelijken zijn met hetgeen je betaald voor veel huismerken. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is je Pampers in de aanbieding te kopen.

Regelmatig zijn er Pampers acties waarbij je vele Euro’s korting krijgt of, bijvoorbeeld, bij aankoop van 2 pakken het derde pak gratis ontvangt. Door regelmatig gebruik te maken van een Pamper actie bespaar je op jaarbasis al snel tientallen of zelfs honderden Euro’s.

Pampers acties online en in de winkel

Of je je luiers nu liever online of in de winkel koopt, Pampers acties vind je eigenlijk altijd wel. Even online zoeken en je weet precies naar welke winkel, webshop of online warenhuis je moet gaan om je luiers zo voordelig mogelijk te kopen. Aan jou vervolgens de keuze of je gaat voor het gemak van online winkelen of dat je kiest voor een tripje naar het winkelcentrum. In dat laatste geval kan je je aankoop direct meenemen, wat soms simpelweg nodig is. Je zal niet de eerste ouder zijn die er op het allerlaatste moment nog achterkomt dat je dringend luiers nodig hebt.

Heb je geen haast? Dan raden we je toch aan om je aankoop online te doen. Veelal zijn de prijzen online nog net iets lager en je hebt het voordeel dat je aankoop thuisbezorgd wordt. Dat scheelt jou weer een wandeling of ritje naar de winkels.